Arkitektur

Bygninger har sjæl og liv
​ligesom os mennesker​

Måske ikke helt på samme måde, men alligevel har de et eller andet der gør, at vi bliver betaget, og bygningerne kommer til live.​

Arkitektur fotografering

Der er mange fotografer, der fotograferer arkitektur, men selvom vi allesammen er fotografer, gør vi alligevel tingene lidt forskelligt. At fotografere arkitektur er ikke bare at møde op med sit kamera på en vilkårlig dag i ugen.

For at få de flotteste billeder af byggeriet er det vigtigt, at man tager højde for hvilket lys og hvilken årstid, man gerne vil have fotograferet byggeriet i. Om sommeren står solen højest, og der er der grønne blade på træerne, som er vigtige, hvis byggeriet ligger omkring beplantning. Om vinteren går solen tidligere ned, og der er ikke grøn bevoksning, men det kan måske have den "kolde" effekt, som du har behov for.

I østen stiger solen op

I den perfekte verden ville solen altid være på den rigtige side af huset hele tiden. Uanset hvilken side jeg, som fotograf, ville fotografere. Men det er nu engang sådan, at vi drejer om solen, og jeg derfor er nødsaget til at tage højde for solens gang på himlen. Derfor går jeg meget op i forberedelsen, så jeg er sikker på, at solen er på den rigtige side, når jeg skal til at lave billederne. Det gør jeg dels ved at spørge dig, da du ofte ved, hvordan bygningen er orienteret i forhold til øst. Jeg benytter google til at se, hvordan solen rammer byggeriet på forskellige tider af døgnet.

Denne forberedelse laver jeg af to årsager.

  1. Jeg vil være sikker på, at solen rammer byggeriet fra den rigtige vinkel, så det viser sig fra sin bedste side.
  2. Ligeledes er det for, at hverken du eller jeg bruger unødig tid og ressourcer på at få løst en opgave.

Omgivelserne

Omgivelserne vil ofte kunne skabe en ekstra dimension til arkitekturen, og jeg vil indarbejde det i billederne, når det er muligt. Det kan være trækroner, der omkranser byggeriet, eller slørede blomster i foregrunden af billedet. Der er flere muligheder, men det afhænger helt af byggeriets placering.

Fra flere vinkler

Når jeg er ude på en opgave, vil jeg altid lave flere forskellige vinkler, da du så vil have bedre mulighed for at vælge præcis det eller de billeder, du skal bruge. Jeg plejer at sige, at "hvis du ikke har set det, kan du ikke vælge det."

Og ofte er det sådan, at mine kunder bliver overraskede over, at bygningen også kunne være smuk fra en anden side.

Emotionel arkitektur

Jeg laver arkitektur, og noget jeg kalder "Emotionel arkitektur." Den form for billeder er til dem, der gerne vil vise noget andet end den regulære form for arkitekturfotografering.

Lad os sige at FÆNGLSET i Horsens skal lave en reklame for et arrangement, der skal vise den rå og hårde historie, der er forbundet med det gamle statsfængsel. Så kan jeg lave et billede, der får det look, som FÆNGSLET ønsker.

Du kan se flere eksempler på det her. 

Book her

Jeg løser opgaver i det meste af landet

Jeg kan give dig et uforpligtende tilbud, hvis du ringer på 60131912
​eller sender en besked via nedenstående kontaktformular.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt -Bank Fotografi

​Professionel og passioneret fotograf

Book dit shoot her

​Du er velkommen til at kontakte mig via telefon, e-mail eller ved at udfylde formularen
​nedenfor for at booke mig til dit næste fotoshoot.  Jeg vender tilbage hurtigt som muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt